Corona - COVID 19

 

Update 28 juni 2021

De mondkapjesplicht is komen te vervallen per 26 juni 2021, echter waar er geen 1,5 meter kan worden gehouden geldt de mondkapjesplicht nog steeds zoals in het openbaar vervoer, maar ook in de huisartsenpraktijk als er onderzoek of behandeling binnen 1,5 meter moet worden gedaan. We vragen u een mondkapje mee te nemen bij uw bezoek aan onze praktijk. Uitzonderingen op de mondkapjesplicht, blijven natuurlijk gelden.

Digitaal Corona certificaat (DCC)
Per 24 juni kan gebruik worden gemaakt van de coronacheck app. Per 1 juli gaat een Europees certificaat van kracht. Deze laatst heb je nodig om te reizen en wordt overal binnen Europa geaccepteerd. Deze is per 1 juli beschikbaar via de coronacheck app. Dit kan digitaal of via papier aangeboden worden.
Het registratie/gele boekje is niet rechtsgeldig! Alleen de QR-code van de app mag gebruikt worden.

Via de coronacheck App of via de website coronacheck.nl (klik hier) kan de QR code worden opgehaald. Indien men niet in staat is digitaal te werken of bij vragen over de app, kan er worden gebeld naar +31 247247247 (helpdesk VWS).

Let op! De QR code krijg je 14 dagen na vaccinatie te zien op de App.
Wij geven geen (reis)verklaringen over vaccinaties en over doorgemaakte corona infecties. Deze zijn ook niet rechtsgeldig. Wij bepalen ook geen antistoffen in kader voor vakanties of reizen. In de meeste gevallen moet u een negatieve PCR tonen of bij vertrek en/of bij aankomst. U heeft dan ook niets aan een antistoffen bepaling.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden. Alleen als u door onze praktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Stuur dan een email via Mijngezondheidsnet (Klik hier). Geef daarbij aan dat u een bewijs van volledig vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven dan sturen we u dat toe. Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen. Kijk op de website van de overheid (klik hier) voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Update april 2021 

De huisartsen zijn begonnen met vaccinatie van het AstraZeneca-vaccin. Dit vaccin wordt eerst gegeven aan de volgende mensen:

 • doelgroep 60-65 jarigen

Valt u onder deze doelgroep, dan kunt u een uitnodiging verwachten om gevaccineerd te worden. Het RIVM bepaalt in welke volgorde de regio's worden beleverd. Er zal begonnen worden in Zeeland. RIVM heeft vragen en antwoorden over de vaccinaties op een rijtje gezet. Klik hier.

Valt u niet onder deze doelgroep en wilt u weten wanneer u wordt gevaccineerd en door wie. Via een eenvoudig vragenlijst op de site van de rijksoverheid krijgt de actuele informatie. klik hier voor de actuele stand van zaken over AstraZeneca vaccin. Deze informatie is echter onderhevig aan verandering. Het advies is om regelmatig de stand van zaken te controleren. Er is ook schema opgesteld wanneer, door wie en met welk vaccin de mensen in Nederland worden gevaccineerd. Dit schema is hier te vinden.

Heeft u vragen over het vaccin en/of het vaccinatiebeleid, dan kunt u terecht bij het speciale informatienummer van het RIVM: 0800-1351

De GGD'en bereiden zich voor op een grootschalig vaccinatie in het 2de kwartaal. Zij zullen de rol van de huisartsen bij het vaccineren van de groep 18- tot 60- jarige overnemen.

De verwachting is dat patiënten van onze praktijk voor de tweede ronde zullen gevaccineerd worden in de week van 5-9 juli.

Mocht u geen uitnodiging ontvangen en u valt onder deze doelgroepen, dan verzoeken we u om contact met ons op te nemen.

Belangrijkste contra-indicaties zijn een eerder ernstige allergisch reactie op een vaccin. Ook bij zwangere vrouwen wordt door het RIVM geadviseerd om de vaccinatie uit te stellen tot na de zwangerschap.


Twijfelt u over de COVID-19 vaccinatie, dan willen we u goed informeren. Wij staan als praktijk achter het vaccineren van de risicogroepen. Informatie over de vaccinatie kunt u hieronder lezen en adviseren we thuisarts.nl en CBG goed door te nemen.

 

Hoe gaat de praktijk om met het coronavirus?

Het COVID-19 virus kan zich opnieuw razendsnel uitbreiden. Het is noodzakelijk om de richtlijnen vanuit de overheid strikt op te volgen. Dat voorkomt ongecontroleerde verspreiding.

Huisartsenpraktijk Ong en Jubels minimaliseert het fysieke patiëntencontact. Daarmee voorkomen we besmetting van onze gasten en beschermen we onze zorgverleners.

Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.

Concreet betekent dit het volgende:

 • Wij minimaliseren het fysieke contact tot het hoogst nodige en maximaliseren onze digitale bereikbaarheid.
 • Telefonisch wordt u meer vragen gesteld met betrekking tot uw klachten ter verbeteren van onze triage. 
 • Deurbeleid: Kom niet zomaar naar de praktijk zonder afspraak. Neem eerst telefonisch contact op.
 • Kom op tijd en bij voorkeur alleen om drukte in de wachtkamer te voorkomen.
 • Met klachten van de luchtwegen neem contact op met de GGD: 0800-1202 (08.00-20.00).
 • Voorkom dat je het virus krijgt of doorgeeft: lees de laatste adviezen op Thuisarts.nl

Aanpassingen in de praktijk

 • Online afspraken kunnen voorlopig niet worden geboekt.
 • We houden ons aan de 10minuten per consult ter voorkomen van drukke wachtkamers
 • Er is een COVID-19 spreekuur eind van de dag
 • Vanaf 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen.


Corona vragentest:


Waar vind je de laatste informatie?

Wil je meer informatie over het coronavirus, dan adviseren we om de volgende websites te checken: 

Je kunt ook bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351 (dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur).

 

Informatie rijksoverheid:

 

 Corona contactCorona informatie