Herhaal recept

Herhaalrecepten zijn recepten voor medicijnen of verbandmaterialen die u altijd of regelmatig gebruik.
Medicijnen die chronisch gebruikt worden, mogen een week van tevoren bij uw apotheek via de herhaalservice aangevraagd worden. Voor apotheken buiten Hoofddorp en de apotheek in het Spaarne ziekenhuis, moeten de recepten wel via de huisarts aangevraagd worden. 

Wij streven naar terughoudendheid in het voorschrijven van medicijnen, met name van rustgevende medicijnen en slaapmiddelen. Daarom kunt u deze niet herhalen via de herhaallijn.

Herhaal recepten kunt u eenvoudig online aanvragen. Klik op de afbeelding DigiD om online recepten aan te vragen via mijngezondheid.net.

 

Herhaalrecepten kunt u ook tijdens openingstijden aanvragen door naar de praktijk te bellen 023-5634499 en te kiezen voor keuzemenu 2.

U dient hierbij duidelijk uw naam, geboortedatum, naam van de door u te herhalen medicatie, dosering (gebruik) en hoeveelheid in te spreken. Spreekt u rustig en duidelijk, zodat de assistent het goed kan verstaan. De aanvragen worden op werkdagen van maandag t/m vrijdag verwerkt. Houd er rekening mee dat het 2 werkdagen duurt voordat de medicijnen klaar liggen bij de apotheek. Bij vragen en/of onduidelijkheden neemt de assistente altijd contact met u op. 

 

Komt u er niet uit?

U kunt altijd bellen tussen 13.30 uur en 16.30 uur om uw recept telefonisch aan te vragen bij de assistente.
Bel: 023-5634499 keuzemenu 3.